tisdag 18 augusti 2009

Alla hundar får inte rastypiska pälsar

Igår var det fullt upp på trimmet. Det roliga med ett sånt här jobb är att det är så omväxlande vad man gör under dagen och den ena dagen är verkligen inte den andra lik.
Man märker att det är slut på semestrar och folk börjar komma in i vardagen igen. Jag är fullbokad fram till 3 september och dessutom så kommer en annons i Solbackenbladet tillsammans med Arken zoo, den 26 aug., med fina erbjudanden. Ett tips är att spana in annonsen!!

En av hundarna som var till mig igår var en dvärgschnauzer, som de inte hade trimmat (ryckt) utan klippt. När en trimhund börjar klippas så går det inte trimma den sedan utan man får då fortsätta att klippa. Man får även räkna med att pälsens strävhet försvinner, pälsen blir mjukare och kan även bli något förändrad i färgen. Detta har ju ingen betydelse för hunden om inte hunden ska ställas ut vill säga. Så här fin blev hon efter besöket hos mig ( glömde ta före - bild)

Ibland så tvingas man välja att klippa trimraser då hunden, trots att den har trimmats hela livet, fått sådana tovor att det skonsammaste för hunden är att klippa, detta är dock ganska ovanliga skäl till klippning. Vanligare är att hunden blivit gammal och är mer känslig i huden och då är det mera skonsamt att klippa. En del hundar har inte fått en rastypisk päls och mår bättre av att klippas.

Bella är en blandras mellan LasaApso/papillon och kom på ett återbesök igår och så här såg hon ut när hon kom till trimmet.

Bellas husse och matte ville ha en kort frisyr som var lättskött men ändå ha kvar lite runt huvudet och svansen. och då blev Bella så här fin:


Denna frisyr fick Bella även förra besöket och det är många som har små sällskapshundar med mycket päls som väljer just en sån här mera lättskött frisyr.

Kram Maria

Inga kommentarer: